laupäev, 3. juuni 2017

ŠOKOLAADI KIRSITORT


Ameerikalikult magus ja suur tort. Retsepti leidsin lehelt http://goodiegodmother.com. 


Põhi:
100 g kakaopulbrit
240 g jahu
400 g suhkrut
480 g keefirit
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soodat
1 tl soola
100 g õli või sulatatud võid
4 suurt muna
50 g šokolaadi

Täidis:
800 ml vahukoort
400-600 g kirsse
100 g suhkrut
kirsimahla
riivitud šokolaadi


Vahusta munad suhkruga ja seejärel lisa kõik kuivained. Segades lisa ka keefir. Sulata šokolaad ja või ning lisa ka see. Jaga tainas kaheks ja küpseta kahes ümaras koogivormis. Lase põhjadel jahtuda ning lõika need kaheks.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga.
Koogi kokku panemiseks niisuta põhjad kirsimahlaga ning lao peale veidi kirsse. Pane vahukoor toidupritsi ning kata põhi täidisega. Seejärel korda seda kuni oled jõudnud viimase kihini.  Kasuta ülejäänud vahukoort külgede ja pealmise osa katmiseks. Puista peale riivitud 
šokolaad ning lisa ka kirsid. Lase koogil umbes 5-10 tundi seista.  







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar